Om oss

Om oss

Vårt bröd går att följa ända tillbaka till slutet av 1800-talet. Då bakades det i ett bageri som drevs av en kvinna som hette Anna och som bodde i Gammelstad utanför Luleå. Hennes unika recept hamnade på slutet av 1960-talet i Piteå och bakades då av Piteortens Tunnbrödsbageri. Efter några år övertogs bageriet av en anställd, Vanja Bergström, som då döpte om företaget till Bageri 47.  

År 1995 tog vi över bageriet och driver det fortfarande under namnet Dahlbergs Hembageri. Vi startade i mindre skala i vårt hus på Djupviken i Piteå. Lokalen blev snart för liten och efter en kort tid på Annelund köpte vi en lantgård i Långnäs där vi fick en lämplig lokal där vi kunde baka. På gården hade vi också en Bagarstuga med en gammal vedeldad ugn.

2005 började vår dotter Camilla i företaget, hon hade då studerat ekonomi, marknadsföring samt bagerikunskap. Lokalen blev snabbt för liten för 3 personer varför vi flyttade till modernare lokaler i Piteå där vi alltjämt håller till. Verksamheten bedrivs fortfarande i liten skala där allt bröd bakas för hand. Även om vi är små finns vårt bröd från Falsterbo i söder till kiruna i norr.

Dahlbergs Hembageri  Källbogatan 77,  941 36  Piteå    Tel. 0911-143 43    Mob. 070-57 275 14    Epost: info@hembageri.nu