2013-05-23 Tunnbröd
Vår klassiker! Detta bröd är bakat på traditionellt vis enligt ett gammalt norrbottniskt recept. Gräddningen sker på stenhäll och brödet kavlas fortfarande än idag helt för hand.
Läs merGemensamt för alla våra bröd och skorpor är att de bakas och kavlas för hand och gräddas på stenhäll. Vår filosofi är att värna om gamla traditioner och låta jäsningsprocessen ta tid, allt för att få att bröd med mycket smak, saftighet och hållbarhet.
Vår klassiker! Detta bröd är bakat på traditionellt vis enligt ett gammalt norrbottniskt recept. Gräddningen sker på stenhäll och brödet kavlas fortfarande än idag helt för hand.
Läs merDet här är vårt lite hälsosammare tunnbröd som är bakat helt utan jäst och socker. Likväl som vårt klassiska tunnbröd kavlas fullkornstunnbrödet helt för hand och gräddas i stenugn.
Läs merDen klassiska surdegen ger ett bröd med karaktäristisk arom, och gör dessutom brödet saftigare, sprödare och mer hållbart.
Läs merVårt piteknäcke är ett rustikt och knaprigt bröd som är bakat på grahamsmjöl och är utan tillsatt socker. Knäcket passar perfekt till en ostbricka eller att bara äta som det är med lite smör.
Läs merVåra skorpor bakas under en långsam process och på låg värme. Först gräddas de och därefter får de svalna långsamt för att sedan rostas och torkas på svag värme. Det är viktigt att processen får ta sin tid för att smakerna ska träda fram och för att de ska få den spröda karaktären.
Nu finns våra skorpor i nio olika smaker! Prova dem gärna till en kopp kaffe eller te, eller som ett tillbehör till ostbrickan.
Läs merDahlbergs Hembageri Källbogatan 77, 941 36 Piteå Tel. 0911-143 43 Mob. 070-57 275 14 Epost: info@hembageri.nu